OVER ONS

Geschiedenis snackbar

In februari 2001 werd Henk Imminck (Henky Penky) de eigenaar van Snackbar Simon van Kooten aan de Huygensstraat in Ede-Zuid. Daarmee ging een lang gekoesterde droom in vervulling. De kleine snackbar was eigenlijk een oude garage die begin jaren ’60 was omgebouwd. Een achtjarige Henk liep al snel allerlei bakjes en zakjes aan te vullen in de gloednieuwe winkel. Rond 1982, de snackbar had inmiddels al meerdere eigenaren gehad, werd Simon van Kooten de nieuwe patatbakker. Imminck en Van Kooten raakten bevriend. Simon van Kooten overleed veel te vroeg en Henk nam de snackbar over in 2001. Als eerbetoon aan zijn overleden vriend droeg de snackbar tot het einde de naam ‘Snackbar Simon van Kooten’. Het winkelcentrum aan de Doornlaan in Ede-Zuid werd in de periode 2001-2010 gesloopt. Illustere winkels als EE-zet en bakkerij Imminkhuizen verdwenen uit de wijk. Lange tijd bleef Henk Imminck echter nog in zijn snackbar zitten. Na lang overleg met woningcorporatie Woonstede werd in de herfst van 2009 eindelijk een geschikte locatie voor een nieuwe snackbar gevonden. Het werd een pand op de Verlengde Parkweg, een paar honderd meter van de oude snackbar.

Op 16 april 2010 vierde Imminck zijn officiële opening waardoor een stukje ‘Oud-Ede-Zuid’ toch nog kan doorleven op de Verlengde Parkweg 45 in Ede. Wel onder een nieuwe naam trouwens: Henky Penky.

In februari 2016 is de snackbar onderworpen aan een kleine verbouwing. Alle wanden zijn betegeld in de kleuren van Henky Penky en ook is er een gloednieuwe frituur-oven geplaatst waarmee de snackbar nog jaren vooruit kan.

Al jaren de snackbar in Ede-Zuid

Elke dag staat snackbar Henky Penky voor u klaar.
Haal bij ons uw snack voor de lekkere trek.

BESTELLEN

Uw bestelling kunt u alleen via de telefoon of aan de kassa aan ons doorgeven. Ons telefoonnummer is 0318-631394.

© 2021 Henky Penky. All rights reserved. | Ontworpen door: Tijssen Media Productions